Gadget & Teknologi

Gaya Hidup

Mengagumkan

Fakta

Pengetahuan Am

/ / / Top10 Antivirus 2011

Kebanyakkan daripada kita masih menggunakan Kaspersky berbanding antivirus lain. Saya merupakan salah seorang yang tidak akan menggunakan antivirus Kaspersky. Kenapa? sebab antivirus tersebut terlalu sensetif sehingga merimaskan penggunanya. Sehinggakan sesetengah file yang tidak membawa sebarang perubahan pada sistem komputer turut disenaraikan di dalam file yang berisiko tinggi atau mempunyai virus.

Pada tahun sebelumnya, Antivirus Kaspersky berada di tangga pertama yang disenaraikan sebagai antivirus yang terbaik. Namun, pada tahun 2011 antivirus Kaspersky kini berada di tangga ke dua. Antivirus apakah yang berada di tangga pertama?


Anda pernah mendengar antivirus BitDefender? Antivirus tersebut kini berada di tangga pertama diikuti antivirus Kaspersky yang kini berada di tangga ke dua. Saya merupakan salah seorang pengguna Antivirus BitDefender ini. Antivirus ini mempunyai pelbagai keupayaan atau kelebihan dan salah satu daripadanya ialah ianya mampu mengenalpasti webiste yang berisiko untuk dilawati oleh pengguna. Malah, ianya juga mempunyai Anti-Phishing iaitu risiko anda tersalah masuk website yang bukan sebenar. Teknik ini digunakan oleh Hacker untuk mendapatkan kata kunci anda kepada sesebuah website.«
Next

Newer Post

»
Previous

Older Post

About Arif Yusof

UUM Alumni.Blogger.Lover

Sains