Gadget & Teknologi

Gaya Hidup

Mengagumkan

Fakta

Pengetahuan Am

/ / / 5 Cara Untuk Menjadikan Anda Lebih Sihat


Anda tahu anda perlu bersenam dan makan dengan betul untuk melihat dan merasa yang terbaik, tetapi kedua-dua perkara ini lebih mudah berkata daripada dilakukan. Ia membantu untuk memecahkan sesuatu perkara, suka dengan langkah-langkah mudah untuk membuat hari anda yang lebih sihat sedikit.

1. Menentang kes pastri
Anda tahu bahawa anda perlu untuk makan sarapan pagiuntuk meningkatkan metabolisme anda dan menjaga anda revved untuk hari tersebut, tetapi itu tidak bermakna anda harus terkeluar untuk kebaikan bakar merenung kembali pada anda di kedai kopi. Bukannya Starbucks cekau dan pergi, membuat sarapan yang sihat terlebih dahulu supaya anda boleh mendapatkan puasa pintu.

2. Meminum air yang cukup: 
Air adalah perkara terbaik yang anda boleh minum, tetapi ia bukan satu-satunya perkara yang sihat, anda harus teguk besar - dan tidak. Cuba minum air dengan limau atau teh hijau apabila anda memerlukan rangsangan sedikit, anda akan mendapat antioksida yang amat diperlukan dan hartanah menyahtoksinkan dari kedua-dua.3. Memakan sayur-sayuran: 
Cuba tanyakan pada mana-mana orang, sayuran hijau adalah satu aspek penting dalam diet yang sihat. Berdaun hijau, sebagai contoh, membawa banyak nutrien harian yang anda perlukan dalam satu hidangan, dan juga boleh membantu mengurangkan risiko pelbagai penyakit. Pastikan sekurang-kurangnya satu makanan anda mempunyai sejumlah besar hijau untuk mendapatkan manfaat kebanyakan daripada sayur-sayuran anda.

4. Jangan hanya duduk di sana (Malas): 
Ya, duduk boleh membawa maut, anda tidak perlu menghabiskan masa lapan jam melakukannya. Bergerak di sekitar di tempat kerja membantu anda kekal sihat, tetapi itu tidak semestinya mempunyai bermakna trudging atas dan ke bawah tangga bangunan pejabat anda- sentiasa bergerak badan anda dengan cara yang kecil, seperti resah atauregangan di tempat duduk anda, boleh membantu memerangi kesan-kesan yangsedentari (dan membakar beberapa lebih banyak kalori dengan sedikit usaha).

5. Jangan kembali pada tabiat asal: 
Terutama selepas sehari tekanan, pulang ke rumah dan berehat dengan 1 gelas air berkabonat atau mangkuk besar ais krim di atas sofa mungkin semua yang anda ingin lakukan. Tetapi mereka beberapa jam memuaskan nafsu diri boleh batal semua perkara sihat yang anda lakukan pada siang hari, jadi apabila anda tiba di rumah, pastikan anda tidak makan makanan ini sebelum tidur dan membuat sebahagian besar masa TV anda dengan tips ini.

«
Next

Newer Post

»
Previous

Older Post

About Arif Yusof

UUM Alumni.Blogger.Lover

Sains