Gadget & Teknologi

Gaya Hidup

Mengagumkan

Fakta

Pengetahuan Am

/ / / Tandas Awam Terbesar Di DuniaAdakah anda pernah berasa seolah-olah seseorang sedang memerhati anda apabila anda menggunakan tandas?

Ini kerana tidak lama lagi mungkin akan menjadi realiti di City Jepun Ichihara selepas mereka telah selesai membina tandas awam yang terbesar di dunia, yang ditetapkan di atas sebidang tanah seluas 200 meter persegi, dan berharga US $ 125.000.


biggest toilet Japan Spends US$125K on Worlds Largest Restroom  picture

Jepun belanja AS $ 125k untuk tandas terbesar ini.

Mereka mengatakan bahawa dinding 6.5 kaki akan melindungi wanita daripada mata peninjau dan bahawa terdapat juga tabir, mereka boleh gunakan untuk melindungi diri mereka ketika berada dalam tandas berdinding kaca.


biggest toilet 2 Japan Spends US$125K on Worlds Largest Restroom  picture

Dikelilingi oleh bunga-bunga dan tumbuh-tumbuhan, aroma berbunga-bunga segar akan kekal selepas anda menggunakan tandas.

Menurut seorang pegawai dari
 Jabatan Pelancongan Promosi di Ichihara Citytandas mewah dan persekitaran yang indah yang telah diwujudkan sebagai tempat tarikan pelancong di Ichihara tahun depan untuk City Art Festival, kerajaan dengan inisiatif untuk "membantu memperbaiki kawasan tersebut melalui kerja pengubahsuaian kemudahan awam dengan bantuan seni. "

Tandas yang terbesar di dunia adalah untuk wanita sahaja dan hanya seorang wanita pada satu-satu masa.

«
Next

Newer Post

»
Previous

Older Post

About Arif Yusof

UUM Alumni.Blogger.Lover

Sains