Gadget & Teknologi

Gaya Hidup

Mengagumkan

Fakta

Pengetahuan Am

/ / / Pekebun Dan Anak Membina Replika Robot Transformer


Bapa dan anak lelaki di tenggara China telah mula mencipta sebuah robot Transformer yang besar daripada bahan kitar semula iaitu bahagian-bahagian kereta sekerap. Mereka telah menjual lebih daripada 1 juta yuan (lebih daripada USD 160,000) setahun.
Jenama Transformers adalah sangat berjaya di China, jadi Yu Zhilin, yang seorang petani tetapi mempunyai latar belakang dalam bidang seni halus, mengambil keputusan untuk mula membuat patung-patung robot dari bahagian-bahagian kereta terpakai ketika masa lapang beliau. Tiga tahun kemudian, beliau dan anaknya Lu Yingyun berjaya menyiapkan arca pertama yang diperbuat daripada bahan kitar semula. Arca mereka adalah yang terbesar di sana. Kini, mereka mempunyai arca yang sangat besar iaitu Optimus Prime dan Bumblebee yang mana dibuat di bengkel sementara beliau menjadi viral.

Replika robot Transformers seperti ini sering dibeli dan dengan bangganya dipaparkan di pusat membeli-belah di China, dan bukannya mereka sahaja yang membuat replika seperti itu.«
Next

Newer Post

»
Previous

Older Post

About Arif Yusof

UUM Alumni.Blogger.Lover

Sains