Gadget & Teknologi

Gaya Hidup

Mengagumkan

Fakta

Pengetahuan Am

/ / / 10 Negara Menarik Untuk Dikunjungi 2014

Tahun 2013 hampir untuk melabuhkan tirainya. Mungkin anda ingin merancang bercuti bersama keluarga atau sendiri ke tempat yang terbaik untuk dilawati. Dibawah ini adalah senarai 10 negara terbaik yang menarik untuk dikunjungi pada tahun hadapan iaitu 2014. Apa yang menariknya, Malaysia juga tidak terlepas daripada tersenarai dalam senarai 10 negara terbaik. Ingin tahu kedudukan Malaysia?

1. Brazil
Brazil tersenarai di tempat pertama adalah disebabkan oleh Brazil akan menjadi tuan rumah kejohanan hebat yang ditunggu-tunggu seluruh dunia iaitu Piala Dunia 2014 Bola Sepak. Sudah tentu Brazil menjadi tumpuan pada tahun 2014.

2. AntarcticaNegara ini tersenarai mungkin disebabkan kedudukan geografiknya dan juga hidupan liar di sana yang menjadi tarikan utama pelancong bagi merasai keseronokkan di sana.

3. Scotland
Scotland juga seperti negara Brazil. Scotland akan menjadi tuan rumah bagi kejohanan XX Commonwealth Games pada musim panas 2014.

4. Sweden
Negara ini mempunyai tarikan dari segi makanan, budaya dan kisah seram.

5. Malawi
Malawi terkenal dengan keunikkan hidupan liar dan juga keindahan alam semulajadi iaitu pantai-pantai dan pulau-pulau.

6. MexicoMexico seperti Malawi. Mempunyai keenakkan makanan, serta pantai yang cantik.

7. Seychelles
Seperti Mexico dan Malawi. Keindahan pulau menjadi salah satu sebab utama pelancong datang ke negara ini.

8. Belgium
Belgium terkenal dengan jolokan bandar fotografi. Pasti peminat fotografi akan berkunjung ke sini.

9. Macedonia
Negara ini dikatakan sangat mesra dengan pengunjung atau pelancong. Sudah tentu pelancong inginkan layanan yang mesra daripada penduduk setempat,

10. MalaysiaMalaysia melonjak ke tangga 10 terbaik setelah dilihat terdapat banyak tempat menarik yang jarang-jarang sekali ada di lain tempat seperti contoh Legoland, Hello Kitty Land, dan banyak lagi.

«
Next

Newer Post

»
Previous

Older Post

About Arif Yusof

UUM Alumni.Blogger.Lover

Sains